مزایای پروتئین گیاهی کدام است؟

 

Vegetable protein

پروتئین گیاهی امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. 

وگان ها و یا غیر وگان ها به دنبال راه هایی برای گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه خود هستند.

با این حال این پروتئین ها تنها هنگامی که با سایر خوراکی ها ترکیب شوند می توانند یک غذای کامل را تشکیل دهند.

برخی از پروتئین های گیاهی به تنهایی ناقص و فاقد تمام آمینو اسیدهای ضروری بدن هستند.

اما در ترکیب با سایر پروتئین های گیاهی کامل می شوند.

پروتئین چیست؟

پروتئین ها در تمام بدن در عضلات، استخوان ها، پوست، مو و سایر بافت ها وجود دارند.

آنها وظایف بسیاری به عهده دارند از جمله: واکنش های شیمیایی را تقویت کرده و به حمل اکسیژن در خون کمک می کنند.

به طور کلی پروتئین ها از ۲۰ واحد اسید آمینه ساخته شده اند که ۱۱ مورد غیر ضروری و ۹ مورد دیگر ضروری هستند.

هر یازده مورد اسید آمینه می توانند توسط بدن ساخته شوند اما ۹ مورد دیگر باید از طریق رژیم غذایی بدست بیایند.

غذاهایی که حاوی هر ۹ اسید آمینه ضروری هستند پروتئین های کاملی محسوب می شوند.

بنابراین غذاهایی که فاقد یک یا چند اسید آمینه باشند پروتئین های ناقص به حساب می آیند.

منابع پروتئین گیاهی کدامند؟

از پروتئین های گیاهی می توان به عنوان یک غذای کامل و یا همراه با غذاهای دیگر استفاده کرد.

این منابع پروتئینی عبارتند از:

·       حبوبات

·       آجیل

·       کینوا

·       دانه چیا

·       توفو

·       تمپه

·       مخمر مغذی

·       پودر پروتئین

پروتئین سویا

این یک پروتئین کامل گیاهی محسوب می شود.

سویا سرشار از گلوتامین (اسید آمینه ای که به طور طبیعی در بدن وجود دارد) است.

هضم و سرعت جذب سویا متوسط است.

پروتئین نخود فرنگی

نخود فرنگی یک پروتئین ناقص است، اما اگر با برنج مصرف شود یک پروتئین کامل را تشکیل می دهد.

همچنین نخود فرنگی بطور طبیعی فاقد لاکتوز و گلوتن است.

پودرهای پروتئین های گیاهی

پودر پروتئین گیاهی را می توان به جای مکمل های پروتئینی مانند پودر آب پنیر و پروتئین کازئین بکار برد.

فواید پودرهای پروتئینی گیاهی

-         پودر پروتئین های گیاهی نسبت به پودر پروتئین لبنی مواد مغذی تری دارد.

-         آنها حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها ، مواد مغذی و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.

-         آنها به طور طبیعی فیبر بالایی دارند.

-         آنها حساسیت زا نیستند و برای کسانی که دچار عدم تحمل لبنیات شده اند عالیند.

-         آنها راحت تر از لبنیات هضم می شوند.

-         آنها یک مکمل عالی برای وگان ها هستند.

معایب پودرهای پروتئینی گیاهی

مکمل های پروتئینی فواید زیادی دارند، اما خالی از عیب نیز نیستند.

-         پروتئین های گیاهی اغلب پروتئین های ناقصی هستند.

-         برخی از آنها سرشار از کربوهیدراتند.

-         آنها برای افرادی که از رژیم های کم کربوهیدرات پیروی می کنند مناسب نیستند.

-         پودر پروتئین های گیاهی گرانتر از پروتئین های لبنی هستند.

-         پودر پروتئین های گیاهی ممکن است حاوی شن باشند.

طعم پودر پروتئین های گیاهی بهتر است یا لبنی؟

این کاملا سلیقه ای است برخی از مردم طعم پودرهای پروتئینی گیاهی را ترجیح می دهند و برخی طعم پودرهای پروتئینی لبنی را به شدت دوست دارند.

اما وگان ها به طور حتم طعم پودرهای پروتئین گیاهی را بیشتر دوست دارند و حتی به آن عشق می ورزند.

تفاوت پودر پروتئین های گیاهی و حیوانی در چیست؟

پودر پروتئین های گیاهی از منابعی مانند: آرد سویا، آرد نخود، آرد برنج و شاهدانه یا ترکیبی از اینها بدست آید.

این پودرها برای گیاهخواران و کسانی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند مناسب است.

همچنین پودرهای پروتئین گیاهی حاوی فیبر، آنتی اکسیدان ها و برخی ویتامین ها هستند.

اما پودر پروتئین های حیوانی از محصولات لبنی به دست می آیند.

آنها پروتئین کامل به حساب می آیند به این دلیل که حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند.

همچنین این پودرها ممکن است غلظت بیشتری از اسیدهای آمینه خاص داشته باشند.

از کجا بدانم تمام اسیدهای آمینه ضروری را دریافت می کنم؟

برای اطمینان داشتن از دریافت تمام اسیدهای آمینه ضروری از پروتئین های گیاهی بهتر است آنها را به صورت ترکیبی مصرف کنید.

به عنوان مثال:

برخی حبوبات از قبیل لوبیا یا عدس را با کینوا یا برنج بپزید تا یک پروتئین کامل را به شما ارائه دهند.

همچنین پروتئین سویا می تواند نیازهای اسید آمینه ضروری روزانه شما را تامین کند.

در واقع هر چقدر از ترکیب منابع مختلف پروتئین گیاهی استفاده کنید بهتر است.

منبع: sira.fit

Comments

Popular posts from this blog

چه خوراکی هایی میان وعده رژیمی خوبی هستند؟

چرا دانستن کالری میوه ها مهم است؟

آیا رژیم کتوژنیک باعث کاهش وزن می شود؟